Jaké výhody nabízí nebankovní společnosti?

Nebankovní společnosti jsou pro mnohé trnem v oku v závislosti na jejich nekalých praktikách, se kterými jsou velmi často spojovány. Příliš vysoké úrokové sazby, či skryté poplatky mohou nejednoho žadatele dostat do finančních problémů. Na druhé straně je ale zapotřebí zmínit, že pro některé rizikové žadatele jsou tyto společnosti jediným možným způsobem, jak na úvěr přeci jenom dosáhnout. Pojďme si společně představit alespoň některé výhody, které hrají ve prospěch právě nebankovním společnostem.

Podpis smlouvy

  • Rychlost vyřízení úvěru

Banky přistupují ke každému žadateli individuálně, což rozhodně nemusí být vždy na škodu. V takovém případě je ale zapotřebí počítat s delším schvalovacím procesem. Pokud tedy potřebujete určitý obnos peněz v krátkém časovém horizontu, banky nebudou asi tou nejlepší možností. Právě v tomto ohledu bankovní sektor převyšuje ten nebankovní. O úvěr si často můžete požádat přímo na pobočce a peníze získáte již při podpisu smlouvy. Žádost je ale možné vyřídit vcelku hravě i online. Vyplníte formulář, navolíte podmínky a pak už jen počkáte několik minut na verdikt ze strany banky. Vše je velmi jednoduché a rychlé.

Kreditní karty

Většina těchto nebankovních společností nemá v nabídce navíc pouze rychlé spotřebitelské úvěry, ale třeba i nebankovní hypotéky bez registru. Ty jsou skvělou variantou pro ty, kterým banka odmítla úvěr schválit kvůli jejich negativním záznamu v některém z registrů dlužníků.

  • Benevolentní podmínky

Půjčka, která je bez úroku, či taková, kterou je možné získat i bez doložení příjmu? V bankách něco nemyslitelného, ovšem to neplatí v případě nebankovních společností. Ke svým žadatelům jsou v mnoha ohledech velmi benevolentní. Úvěr nakonec může získat i žadatel, kterému by se to v bankovním sektoru nikdy nepovedlo, případně by půjčku získal za pro něho velmi nevýhodných podmínek.